Ei kvinne i 90-åra bosatt i STs nedslagsfelt går rettens vei for å få opphevet salget av en eiendom til et yngre samboerpar.

– Da salget ble gjennomført i mai i fjor, gikk min klient på sove- og nervemedisiner, og ble av den grunn likegyldig og ute av stand til å forstå hva hun gjorde. Hun krever nå at salget blir kjent ugyldig, sier kvinnens advokat Olav Kuvås.

To takster

Eiendommen er et småbruk i samme kommune som begge parter i saken er bosatt i.

Kvinnen i 90-åra solgte eiendommen til samboerparet for 400 000 kroner. Det forelå på dette tidspunktet to takster; en på 1 250 000 kroner og en på 1 370 000 kroner. Ifølge Kuvås var det ingen visning eller andre interessenter i bildet.

– Det er innlysende at eiendommen var ment for salg på det åpne markedet siden det var foretatt takst, sier han.

Kommunalt ansatt

Kuvås mener det er et viktig moment i saken at hans klient ble kjent med kvinnen i paret da hun jobbet som hjemmehjelp i den aktuelle kommunen.

– Kommunens etiske retningslinjer sier at alle; både ansatte og folkevalgte, skal unngå å få personlige fordeler gjennom sitt virke. I dette tilfellet sluttet riktig nok kvinnen som hjemmehjelp nesten to år i forveien. Men det er likevel åpenbart at kjennskapet mellom de to oppsto som følge av kvinnens ansettelsesforhold i kommunen, sier han.

– Hadde de kjent hverandre lenge?

– Nei, det skal ikke være snakk om et langvarig kjennskap.

Delvis gave

Advokat Frode Kvernrød, som representerer samboerparet, mener avtalen er rettslig gyldig.

– Eiendommen ble overdratt delvis som en gave til mine klienter, sier Kvernrød.

– Hvilken relasjon er det mellom kvinnen og samboerparet som tilsier at de skulle få en gave til en verdi av nesten én million?

– Jeg ønsker ikke å komme inn på forholdet mellom dem og hva slags motiv kvinnen hadde for å gi dem en slik gave. Men de hadde et nært forhold, sier Kvernrød.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

– Jeg vil være forsiktig med å forhåndsprosedere en sak som skal opp i retten i media, sier han.

Én dag i retten

Tvistesaken er berammet til 9. april i Sør-Trøndelag tingrett. Én dag er satt av.