ORKDAL: Formannskapet i Orkdal er tydelig på at de ønsker ekteskap med Meldal og Agdenes i den kommende kommunereformen.

Begge kommunene har vært entydige i sine valg. For Agdenes, med sin beliggenhet, er Orkdal det eneste alternativet siden det ble skrinlagt å videreføre vurderingene om å gå til Fosen, mens Meldal og Orkdal har så mange fellesnevnere at det ville være unaturlig at de ikke gikk sammen.

Under møtet onsdag ble det også oppsummert også hvordan politikerne ser på andre nabokommuner. Her er et sammendrag.

Hemne: Formannskapet i Orkdal stusser over det prioriterte retningsvalget om å gå sammen med Snillfjord, Aure og Halsa, med Orkdal som nummer to-alternativ, når Hemne ivret etter å møte Orkdal. Orkdal vil neppe kjempe for å få Hemne med på laget.

Snillfjord: Har som førstevalg å gå sammen med Hemne, Orkdal, Agdenes, Meldal, Hitra og Frøya, med Snillfjord, Hemne, Hitra og Frøya nummer to. Orkdal føler dette spriker på kryss og tvers, men åpner for å ta Snillfjord inn i varmen dersom Snillfjord selv vil.

Skaun: Orkdal registrerer at Skaun ikke ønsker å gå i retning Orkdal, men Skaun kan i likhet med Snillfjord bli en del av Orkdal dersom Skaun selv vil. Døra er mer enn på gløtt.

Rennebu: Orkdal merker seg at Rennebu går for et fjellalternativ på aksen Oppdal-Midtre Gauldal, og at Orkdal er nummer to. Det er neppe aktuelt for Orkdal å bruke tid og ressurser på å få med seg Rennebu.

Rindal: Er usikker på hvor Rindal står i forhold til Surnadal. Har registrert at rindalingene ønsker å bli trøndere, men det kan de bli uten å bli en del av Orkdal.

Dagens replikk fra debatten:

«Denne saken spriker mer enn staurbøla hass Per Borten» (Ivar Konrad Gangås, KrF).

Mer utfyllende om saken i fredagens papirutgave/e-avis.