SKAUN: Ledelsen ved Coop Extra i Børsa så ingen annen utvei enn å kontakte politiet etter flere nytteløse forsøk på å få fjernet en kvinnelig bladselger onsdag.

Svært pågående

– Hun solgte bladet «Romfolket» og var nok selv også av samme avstamning. Jeg tok en prat med henne etter en henvendelse fra butikken, som har mottatt klager fra kundene, forteller politibetjent Thomas Staff ved Skaun lensmannskontor.

Kvinnen hadde da stått ei hel uke utenfor butikkens inngangsdør. Hun har fulgt etter kunder inn i butikken, og bort til kundenes biler da de var på vei ut.

– Butikkpersonalet visste ikke sin arme råd etter å ha kommet med flere anmodninger om at hun måtte fjerne seg, sier Staff.

Loven i hånd

Kvinnen, som snakket brukbart engelsk, fikk en time på seg til å pakke sammen og forlate området. Det er i ettertid ikke kommet flere klager.

– Det er grunnlag for slik bortvisning når grunneier eller den som disponerer eiendommen kommer med begjæring om det. Jeg har forståelse for at både butikkpersonalet og kundene opplevde kvinnens atferd som ubehagelig, sier Thomas Staff.