En mann i 40-åra i STs nedslagsfelt må sone ett år og ti måneder i fengsel for grov vold og flere andre straffbare forhold.

Det alvorligste tilfellet er fra 2009, da han banket samboeren med balltre. Dette skjedde etter at han fikk høre at samboeren var gravid. Ifølge dommen fra Sør-Trøndelag tingrett, skal mannen ha gått løs på både kvinnen og hunden deres. Hun ble påført mellom 15 og 30 slag. Kvinnen tok få dager seinere abort.

Truet med øks og kniv

Volden fortsatte også etter at de giftet seg to år seinere, og også da med balltre. Ved en anledning skal volden på pågått over flere timer, og mannen skal ha uttalt at han «faen ikke skulle stoppe før han fikk drept henne». Kvinnen var da sikker på at hun skulle dø. På dette tidspunktet hadde han forbud mot å oppsøke kvinnen.

Ved en annen anledning skal kvinnen ha blitt truet med både øks og kniv.

Mannen er i tillegg dømt for oppbevaring av narkotika, ruskjøring, kjøring uten gyldig førerkort og ulovlig våpenbesittelse.

Må betale 70 000

I tillegg til fengselsstraff, er mannen dømt til å betale 70 000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen. Han har fått inndratt en salongrifle og han er fradømt retten til å kjøre motorvogn i tre år.