Coop Orkla Møre og Lot eiendom (Lars Løseth og Olav Thon) – som sammen eier det 36 mål store ubebygde området på Laksøra – registrerer at formannskapet har fattet et vedtak som innebærer nei til aktører som Biltema.

Statens hus

Det betyr at Coop Orkla Møre og Lot eiendom endrer planene.

– Vi forstår det slik at det er stor politisk stemning for at de ikke vil ha annet enn storhandel på Laksøra. Arild Sørlien (administrerende direktør i Coop Orkla Møre, journ. anm.) og jeg har derfor blitt enige om å starte planlegging for å få Biltema til Statens hus-tomta, dersom Biltema finner plasseringen akseptabel. Vi kan ikke vente lenger på dette. Det er viktig at vi får Biltema til Orkdal sier Løseth som er bekymret for at Biltema kan skrinlegge etableringsplanene i Orkdal.

Respekt

Løseth understreker at dette ikke er den beste tomta for Biltema.

– De burde ha ligget på Laksøra. Men vi har stor respekt for det politikerne sier, og vil forholde oss til det. Og om politikerne mot formodning skulle finne på noe annet i juni, vil vi være lydhør for det også.

– Når kan Biltema være på plass?

– Det tør jeg ikke si sikkert. Vi er ikke kommet så langt at vi kan si om vi kan begynne i høst eller til neste vår. Dette er også avhengig av om Biltema aksepterer plasseringen.

Mistet Plantasjen

– Hva skjer på Laksøra dersom vedtaket i formannskapet blir stående?

– Det må du spørre politikerne om. Vi har ingen planer innenfor dette området sp, samsvarer med det de vil regulere det til. Så om noen vil kjøpe det, er vi åpne for å selge.

– Blir Laksøra liggende brakk nå?

– Vi var kommet et godt stykke på vei med en handelspark med butikker med store areal og som ikke kan ligge i sentrum. Plantasjen var sterkt interessert, men ramlet bort fordi det tok for lang tid å få det avklart. Det vi solgte inn overfor Plantasjen, var en handelspark med aktører som genererte en del trafikk. Jeg er redd det blir for snevert utvalg med den foreslåtte reguleringen, så vi vil ikke foreta oss noe på Laksøra nærmeste tiden.

Mister også Biltema?

Mye tyder på at Plantasjen ikke vil være den eneste som glipper for Orkdal på grunn av reguleringsbestemmelsene på Laksøra.

ST har vært i kontakt med Biltemas toppsjef, Knut Svenningsen. Han mer enn antyder at dette er punktum for Biltemas mulige engasjement i Orkdal.

– Vi har hele tiden fokusert på Laksøra. Det er der vi får optimale forhold. Og dersom vi ikke får så gode forhold som vi ønsker oss, vil ikke Orkdal lenger være aktuelt for oss.