– De politiske partiene må ha gjort en veldig dårlig jobb hvis det er nødvendig å starte ei Løkken-liste. De må ha gjort en dårlig jobb for løkkensamfunnet. Det er ei tverrpolitisk mening. Dessverre har det blitt sånn, sier Anders Romundstad på Løkken Verk.

Han bekrefter overfor ST at det vil bli levert inn ei egen valgliste for Løkken til årets kommunevalg. Lista vil bli levert til valgstyret i Meldal innen fristen klokka 12.00 tirsdag 30. mars.

Han bekrefter også at han sjøl er involvert i lista, men vil ikke si om han sjøl står på lista, eller hvilke andre navn som står der. Han sier det egentlig ikke er noe hemmelig, men han vil vente til valgstyret har gått igjennom listeforslaget og godkjent den. Først da vil lista bli offentlig.

– Er det skolesaken, der skolen på Løkken ble lagt ned, som har utløst Løkken-lista?

– Egentlig ikke. Det er en av sakene, men det er ikke den som utløste det. Men det er den generelle politikken som Meldal kommune har drevet de siste 10-15 åra som er årsaken. Skolesaken er bare en av dem. Den saken er tapt, men heldigvis har vi fått en montessoriskole på Løkken. Ikke takket være kommunen. Vi ordner det sjøl, og det ser ut som vi må jobbe sjøl med alt det andre også.

– Hva da? Næringsstruktur? Infrastruktur?

– Ja, alt. Generelt. Jeg har sett det og merka meg det, uten at jeg vil kommentere det noe nærmere. De får jobbe med sitt, og vi skal jobbe med vårt, sier Romundstad, som sjøl er sjølstendig næringsdrivende med elektrikerfirma på Løkken.

- Er det stor oppslutning om lista?

- Ja, jeg må egentlig si dessverre. Det tyder på at noen har gjort en dårlig jobb her. De har glømt Løkken.

– Løkkenfolk har ikke lenger lojalitet til Arbeiderpartiet?

– Nei. Dette blir ei tverrpolitisk liste. Vi har alle politiske interesser bak dette. Det er ikke mot eller for noen. Vi skal jobbe for å sette Løkken på meldalskartet igjen. Tverrpolitisk.

– Løkken har vært en bastion for Ap tradisjonelt. Det er litt spesielt at det dukker opp ei bygdeliste.

– Jeg er enig i det, avslutter Romundstad.