Det var ingenting å redde da fjøset på Fremstad i Agdenes kommune natt til fredag brant ned. Dette skjedde drøyt to mil fra Lensvik sentrum, i retning Værnes.

Meldinga om brannen kom inn like etter klokka 22 torsdag kveld. Da brannvesen og politi ankom, var bygningen allerede overtent. Klokka 02.45 fikk de kontroll på brannen, deretter drev de etterslokking utover natta og morgenkvisten.

Randi Fagerholt, etterforskningsleder ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor, sa til ST på fredag at det var for tidlig å fastslå noen brannårsak.

– Vi har rutinemessig avhørt de to som bor på gården. En patrulje fra oss er på vei utover nå. Åstedet skal sperres av for tekniske undersøkelser, sa hun.

Mandag formiddag sier hun at de har sendt anmodning til krimteknisk om bistand for undersøkelse. Det betyr at eksperter på branner hjelper det lokale politiet med å finne brannårsaken.

– Vi er interessert i å finne brannårsaken, men det er ikke lett når bygningen er så nedbrent, sier hun.

– Mistenker politiet at fjøset kan være påtent?

– Ingenting tyder på det. Men vi etterforsker bredt og er åpen for alle muligheter, svarer Fagerholt.

– Når starter arbeidet på branntomta?

– Enten på tirsdag denne uka eller over påske. Brannåstedet er fortsatt sperret av, sier hun.

Det var en periode på kvelden, da vinden var sterkest, fare for spredning til et par bolighus og en fritidseiendom. Men brannvesenet klarte å hindre dette.

Det var ingen dyr i fjøset som brant, og ingen personer kom til skade i hendelsen.

Det lokale brannvesenet gjorde en kjempeinnsats under fjøsbrannen.