Hunden Topsy er en ekte tjuvradd. Kaninen Trampe får sjelden ha gulrøttene sine i fred og matmor Erna Bakken (70) må passe ekstra godt på brillene sine.

Hunden Topsy er en tjuvradd av dimensjoner. Kaninen Trampe er det største offeret.

Trampe er glad i gulrøtter. Men det er Topsy også, og han ser ikke mørkt på å rappe maten til Trampe.

– I starten spiste ikke Topsy gulrøttene, men gjemte dem ute på verandaen. Nå spiser hun derimot alt hun klarer å stjele av kaninfôr, ler Bakken.

Men selv om de deler på maten, frivillig eller ufrivillig, er de to krabatene gode venner. Topsy stiller gjerne opp som vaskehjelp med tunga, om Trampe trenger det.

En morgen fant Bakken brillene sine liggende på gulvet. Da hun senere på dagen tok på seg brillene, begynte hun å lure på om synet hennes hadde blitt dårligere.

– Etter hvert fant jeg ut at jeg skulle pusse brillene. Da fant jeg ut at det ene brilleglasset var borte. Topsy hadde spist det. Heldigvis er brilleglassene laga av plast, og ikke glass, sier matmor Erna bakken.

Bakken har alltid vært glad i dyr og kan ikke se for seg en tilværelse uten.

– Hunder og kaniner betyr utrolig mye for meg. Når du kommer hjem og blir møtt av en glad hund, forstår du hvorfor. Barnebarnet mitt Vilde har også et veldig godt forhold til dyrene mine. Jeg tror alle barn har godt av å vokse opp med dyr, sier hun.

Topsy er en kronisk gulrottyv.