Mannen i slutten av 20-åra fra Orkdal rakk over mye i går (tirsdag).

Like etter klokka 12.30 mottok politiet melding om ei trafikkulykke på fylkesvei 65, cirka tre kilometer fra Forve bru på Fannrem i retning Vormstad.

En bil hadde kjørt av veien og havnet på taket. Alle nødetatene rykket ut.

– Mannen var alene i bilen. I forkant av ulykka hadde han kjørt vinglete, slik at møtende trafikk måtte gjøre unnamanøvre for å unngå kollisjon. Selv om de ikke var fysisk skadet, var de preget av hendelsen, forklarer Randi Fagerholt, etterforskningsleder ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Ulykkessjåføren, som er en kjenning av politiet, er mistenkt for ruskjøring. Han pådro seg ikke alvorlige skader, men ble fløyet med luftambulanse til St. Olavs hospital for videre undersøkelser.

Han ble på ettermiddagen skrevet ut av sykehuset. Da dro han hjem til Orkdal. Deretter tok han turen til nabokommunen Meldal hvor han stjal en bil.

– Bilbrukstyveriet fikk vi melding om klokka 19.30. En patrulje rykket ut og påtraff mannen – igjen bak rattet, forteller Fagerholt.

Politiet la seg et godt stykke bak bilen. Kort tid etterpå ble mannen pågrepet utenfor kjøretøyet, uten dramatikk.

Han ble framstilt for lege før han ble fraktet til arresten i Trondheim.

– Han ble løslatt sent tirsdag kveld, opplyser Fagerholt.

Hun forteller at mannen har pådratt seg «en del forhold» den siste tida. Politiet etterforsker nå alle sakene og skal ferdigstille dem så raskt som mulig.