At ordfører Are Hilstad i Meldal har kastet seg inn i rådmannssaken i Orkdal – på selveste 1. april – har ST skrevet om på nett tidligere på den store «tulledagen».

Her er mer.

Tjooohooy – for Landsskyterstevnet!

Kollega Ståle Vaag i Hemne har også vist humoristiske muskler denne dagen. På Facebook skriver han følgende på sin profil:

«Har i dag skrevet under avtalen som sikrer Hemne kommune arrangøransvar av Landsskytterstevnet 2017. Slo Førde og Voss på målstreken. Investeringen kommer på omlag 65 millioner – en tredjedel gjennom dugnad. Dette blir stort».

Som nærmest sitt signaturutrop avslutter han med et gledesstrålende «Tjooohooy!!».

Ja, det hadde helt sikkert vært et blinkskudd, men det alle kommentarene tilsier på Hemne-ordførerens Facebook-profil, er at det kanskje var vel tilfeldig at «nyheten» kom på 1. april...

Buss eller bil?

Fylkesordfører Tore O. Sandvik følger opp med en alltid varm potet; AtB:

«Fylkeskommunen samarbeider nå med AtB for å halvere antallet bussholdeplasser i Sør-Trøndelag. Tiltaket skal både øke hastigheten på rutene, spare penger, men også øke folkehelsen siden flere må gå litt lenger til holdeplassen», skriver Sandvik i en epost til ST.

Begrunnelsen for tiltaket – som nok ville skapt furore om det var datert en annen dag – er følgende:

– For å gjøre bussen mer attraktiv enn bil, er det nødvendig å gjøre flere ruter raskere. Undersøkelser viser at økt hastighet på rutene gjør bussen mer konkurransekraftig enn bil, sier Sandvik.

Innsparinger

Fylkeskommunen har bedt AtB om å spare 80 millioner kroner inneværende år. Å halvere rutene innebærer færre holdeplasser å vedlikeholde, og færre stopp og start for bussene, slik at tiltaket også vil gi innsparinger.

Tiltaket skal iverksettes etter sommeren, og både fylkeskommunen og AtB jobber nå med å finne ut hvilke holdeplasser som skal beholdes – alt ifølge Tore O. Sandviks epost datert 1. april.

PS: Samtlige tre «humorordførere» representerer Ap.