Hemnværingen gleder seg som en unge på julaften til dommeren blåser i gang kampen mot Aalesund på Lerkendal andre påskedag. Og han strutter av optimisme.

Søndag ettermiddag tok han seg tid til å svare ST på noen spørsmål – om alt fra dagens trenerregime i RBK til favorittlag.

– Du har vært toppscorer i kampene i forkant av seriestarten. Hvordan har denne sesongoppladningen vært for deg sammenlignet med tidligere år?

– Den har vært veldig bra. Det viser målene jeg har scoret. Vi har trent veldig godt. Jeg er vanvittig godt rustet, og det er laget også. Det som er artig, er at jeg har vært best på høsten. Så det lover godt for denne sesongen.

– Hvor tror du Rosenborg er på tabellen ved sesongslutt?

– Helt, helt, helt øverst. Og det mener jeg helt oppriktig, og av hele mitt hjerte. Vi har den beste elleveren. Og om vi greier å holde oss mest mulig skadefri, er vi best.

– Hva er Kåre Ingebrigtsens styrker som trener?

– Han er veldig tydelig på hva han vil; på hvordan han ønsker vi skal spille. Man tviler ikke på hva han ønsker av deg. Det er lett for en spiller når man har en trener som er så tydelig. Dessuten har han glimt i øyet og veldig offensiv som type. Det passer meg godt, for jeg er veldig offensiv selv.

– Hvorfor skal trønderne ta turen til Lerkendal andre påskedag?

– Fordi vi skal underholde. Innstillingen vår er at vi alltid skal jage neste mål og score så mange som mulig. Vi har nå tolv hjemmeseirer på rad, og det er veldig lenge siden RBK hadde en slik rekke. Lerkendal er igjen blitt et fort. Det skal være artig å gå på kamp. Og jeg, som er så drible- og skuddglad, har som en viktig oppgave å sørge for at det blir artig å se på.

– Hvordan vil du beskrive den fotballen RBK ønsker å spille under Ingebrigtsen?

– Det er en fotball som publikum vil kjenne igjen fra Eggens tid. Det er en gjenkjennelig og offensiv fotball med 4-3-3-formasjon. Når dette sitter, går vi veldig fort framover i angrep.

– Hva har du gjort i påska?

– I palmehelga har jeg vært på hytta på fjellet med kjæresten og gode venner, og den siste delen av påska har jeg trent med laget.

– Hvorfor er KIL/Hemne blitt en av landets største fotballtalentfabrikker, kanskje den aller største, sett i forhold til folketall?

– På grunn av dugnadsånden og frivilligheten. Det er så mange som er med og legger til rette. Alle som stiller opp har en stolthet for klubben og gjør alt for at det skal tilrettelegges så godt som mulig for spillerne.

– Hva er drømmelaget dersom du skulle havne i utlandet?

– Det er Arsenal. Jeg har to favorittlag. Rosenborg og Arsenal. Nå spiller jeg på Rosenborg, og skulle jeg dra utenlands, er det Arsenal som er drømmen.

– Hvordan er det med nervene dagen før dagen?

– Nervene er i vater. Jeg blir ikke nervøs. Jeg kan dette såpass godt. I stedet gleder jeg meg skikkelig, som et barn på julaften. Det er om å gjøre å få tida til å gå. Nå i ettermiddag og kveld er det hvile, og da er det om å gjøre å finne noe luggumt på TV.

– Aalesund-treneren har uttalt at RBK ikke er blitt sterkere. Dine tanker om det?

– Laget er sterkere. Vi har fått enda et halvår å øve på det vi er god på. Klarer vi å holde folk noenlunde skadefri, er vi veldig gode. Relasjonene sitter. Jeg kan snakke for siden min, der jeg spiller med Jonas Svensson og Mike Jensen. Vi finner hverandre i blinde. Jeg tror Harald Aabrekk må sto i miks-sonen og spise i seg ordene sine etter kampen. Det er jeg sikker på.