Nils Arne Eggen er denne sesongen ansatt i Rosenborg som samtalepartner til Kåre Ingebrigtsen og hans trenerteam. Og som kjent imponerte RBK i mandagens sesongåpning mot Aalesund med 5-0-seier på Lerkendal.

– Da fikk publikum se fotball etter ditt hjerte?

– Ja, jeg har jo vært med og lagt opp dette. Du må ikke bli helt historieløs nå, sier Eggen, som var fornøyd med kampen, men ikke overrasket.

Rosenborgs kanskje fremste profil for tida er hemnværingen Pål André Helland. Den tidligere KIL/Hemne-spilleren scorer for tida mål i hver omgang han spiller. Mot Aalesund ble det to nettkjenninger. I tillegg bommet han på et straffespark og et par andre gedigne sjanser.

– Pål André har jobbet seg opp av en skikkelig bølgedal. Han kom jo til Rosenborg som et ung, stort talent. Påleggskalven var lenge veldig lovende, men så stagnerte han fullstendig, forteller Eggen.

Driblevingen ble leid ut til Ranheim, uten å lykkes.

– Jeg hentet ham tilbake til Rosenborg da jeg kom tilbake som trener i 2010. Men ingenting skjedde, forteller han videre.

Helland gikk til Byåsen i 2.divisjon, før 1.divisjonsklubben Hødd hentet ham.

– Blomstringa skjedde i Hødd. Han har virkelig gjort en manns jobb som har kommet tilbake. Han har vært god nå, og når han får orden på styringsmekanismene i hodet, blir det veldig bra. Han er ikke friskmeldt helt ennå, sier Eggen.

I løpet av ni treningskamper i vinter og til sammen 540 minutter scoret Helland hele ni ganger. Om vi tar med det to scoringene mot Aalesund, betyr det at Helland scorer ett mål hvert 47 minutt, altså nesten ett mål i per omgang.

Lynvingen mister helgas kamp mot Haugesund grunnet en strekk han pådro seg mot Aalesund.