Hunde-kidnappere er på ferde i flere av landets fylker, og Dyrevernalliansen utlover nå en dusør på 5000 kroner for tips som fører til at de skyldige blir tatt.

Mystiske hundenappere har de siste ukene herjet i flere deler av landet. Hittil har de blitt sett i blant annet Akershus, Østfold og Vestfold. Vitner beskriver en hvit varebil med utenlandske skilter og opptil fire personer.

HUND FORSØKT STJÅLET I BUVIKA

– Nå håper vi at publikum som vet noe, melder fra til enten politiet eller oss, sier jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Alle tips som kommer inn til Dyrevernalliansen, vil bli gitt videre til politiet. Du kan tipse anonymt. Dyrevernalliansens dusørfond er opprettet for å hjelpe politiet å oppklare flere dyremishandlingssaker.

– Å stjele hunder er tyveri og brudd på straffeloven, sier jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Strafferammen er opptil tre års fengsel. I tillegg kan det bli spørsmål om brudd på dyrevelferdsloven, som har en strafferamme på ett års fengsel og tre år ved grove lovbrudd.

– Politiet har flere ganger uttrykt takknemlighet over at vi utlover dusør. Dusøren gjør det lettere å få inn tips, og dermed får politiet en lettere jobb, forteller Kleveland.

BER FOLK MELDE FRA OM KASSEBILER

Det vil være traumatisk for en hund å bli kidnappet vekk fra sin familie, og det er ingen som hittil har funnet ut hva som skjer med de bortførte hundene.