Meldal kommune skal innføre eiendomsskatt på boliger og fritidsboliger i 2016. I den forbindelse må mange eiendommer i kommunen takseres, slik at man kan fastsette hvor mye hver oppsitter skal betale i eiendomsskatt.

Dette gjelder alle fritidsboliger samt boliger uten likningsverdi fra skattemyndighetene.

Meldal kommune utlyste på seinvinteren engasjementer for sommeren 2015.

«Arbeidet vil være knyttet til besiktigelse og oppmåling av eiendommer i Meldal kommune», stod det i utlysningsteksten på deres hjemmeside. Søknadsfrist var 15. april.

Kommunen ønsket søkere som:

* Har noe erfaring med bruk av enkle dataverktøy

*Arbeider systematisk og nøyaktig

* Kan jobbe selvstendig

* Lønn og arbeidstid etter avtale.

«Opplæring vil bli gitt. Søkere bør disponere egen bil, men dette er ikke et krav», stod det i utlysningsteksten.

– Fristen har akkurat gått ut, og har mottatt over 20 søknader. Det er positivt. Vi har hørt at denne type sommerjobb har vært populær også i andre kommuner, sier økonomisjef/assisterende rådmann i Meldal kommune, Roy Fritzon.

– Hvor mange får jobb?

– Vi trenger nok ganske mange, kanskje alle. Arbeidet med å gjennomgå søknadene og tilsette starter denne uka, svarer han.

Kommunens økonomiplan legger opp til å ta inn 4,4 millioner i eiendomsskatt knyttet til boliger og fritidsboliger i 2016.

PS! Meldal kommune ønsket å innføre eiendomsskatt på boliger allerede i år, men kommunestyret vedtok i februar å utsette saken på grunn av juridiske uklarheter.