Arbeidsgruppe drar til USA for å sjekke tilstanden på stavkirka i Little Norway i Wisconsin.

– Det eneste som kan stoppe prosjektet, er at Ingebrigt Ustad finner ut at stavkirka er «pill råtten», men det tror jeg ikke konklusjonen blir, sier Arne Asphjell i prosjekt Hematt. Prosjektet har som mål å få stavkirka heim til Orkanger.

Tirsdag reiste ei arbeidsgruppe på fire til Wisconsin i USA for å se på stavkirka, som nå blir kalt Thamspaviljongen. Ingebrigt Ustad er Orkdal kommunes representant i gruppa, Ansgar Selstø fra Knyken-gjengen er med, og prosjektansvarlig Oddmund Stenset og Arne Asphjell deltar fra prosjekt Hematt.

Gruppa skal være i USA ei uke. De skal vurdere hvilken stand paviljongen er i, og hva som må til for å få den over dammen og heim til Orkanger.

Prosjektet er kostnadsberegna til 6 millioner kroner, og Orkdal kommune er bedt om å gå inn med 2 millioner kroner. Endelig vedtak skal skje i kommunestyret 27. mai, og blir det positivt, kan demonteringa av stavkirka starte i juni.

Det er fortsatt ikke bestemt hvor paviljongen skal stå hen, men ifølge Asphjell er det tre alternativer i området ved Orkdal rådhus og Bårdshaug herregård som er aktuelle.