En kvinne sist i 40-åra fra Orkdal kommune ble tirsdag ettermiddag i 13-tida angrepet av en løshund i Njardargata på Nerøra på Orkanger.

– Jeg parkerte og steg ut av bilen. Før jeg rakk å lukke igjen døra, hang hunden i arma mi. Det var en stor, forholdsvis mørk hund, sier hun et knapt døgn etter marerittopplevelsen.

Kvinnen, som ønsker å være anonym, har selv hatt hund i over 20 år. I dag har hun en schäfer. Den lå bak i bilen i bur. Men angrepet skjedde så raskt at heller ikke den rakk å varsle sin eier.

– Jeg ble bitt både i hånda og i skuldra. På den ene plassen gikk det hull. Jeg ble så forfjamset under angrepet at jeg ikke rakk å se hvilken rase det var eller hvor gammel hunden var, sier hun.

I basketaket klarte hun heldigvis å holde seg på beina.

– Jeg tør ikke å tenke på hva som hadde skjedd hvis jeg hadde falt, sier hun stille.

Hun klarte å riste av seg hunden å komme seg inn i huset hvor hun skulle på besøk. Her falt hun ned på kne mens tårene rant. Mannen i huset fikk kjørt henne til Orkdal sjukehus, hvor hun fikk vasket og renset sårene, tatt en stivkrampesprøyte samt fikk med seg en antibiotikakur hjem.

– Så du aldri noen som ropte på hunden under eller etter angrepet?

– Nei.

– Hadde den halsbånd?

– Jeg vet ikke, svarer hun.

– Skal du anmelde saken?

– Nei, det ser jeg ingen mening i. Saken blir henlagt uansett, i hvert fall når jeg ikke vet hvilken hund det er eller hvem som eier den. Jeg vil ikke bli kun et saksnummer i en skuff, sier hun.

Kvinnen understreker at det var en skummel episode, men at det heldigvis gikk bra. Hun poengterer imidlertid at angrepet skjedde rett utenfor gjerdet til Orkanger barnehage, hvor små barn er ute og leker.

Kvinnen har sår både på arma og i skuldra.