Monolithic holder slippkonsert for sin nye plate, «Frantic Calm», ved Familien i Trondheim torsdag kveld.

Plateomslaget, som viser en løpende, fråtsende greyhound med munnkurv, har allerede rukket å tiltrekke seg stor oppmerksomhet.

– Behandles som dritt

Da Kapstad fikk spørsmål om hva han kunne tenke seg å ha på coveret, tenkte han umiddelbart i retning sitt store engasjement for greyhounder.

– Jeg har selv greyhound og har alltid vært en forkjemper for å stenge løpebanene i Storbritannia. Det er pengemaskiner, hvor hundene behandles som dritt. Løper de ikke fort nok, blir de kasta eller skutt. Det er en forferdelig business, sier Kapstad.

Få frem et statement

Han påpeker at han ikke ba om at det skulle brukes en greyhound på coveret, men at han fortalte designeren at han syntes det var fint.

– Så ble hele coveret en greyhound. Også inni omslaget er det greyhounder over alt. Nå kommer vi til å bruke dette for å få frem statementen min. Aktivistene bruker slagordet «Greyhound racing: you bet, they die». Det bruker vi litt, vi også, sier Kapstad.

Travle menn

Musikken på skiva er klassisk Monolithic. Den ble skrevet og spilt inn allerede for fire og et halvt år siden.

Men siden medlemmene av bandet, Kapstad og Stian Westerhus, begge er svært opptatte på hver sin front, har det tatt på tiden å få gitt ut plata.

– Det er ikke hver dag du hører denne typen metall her omkring. Jeg pleier å beskrive det å spille i Monolithic som å hoppe i fallskjerm. Bare at fallskjermen er bytta ut med et blylodd festa på ryggen din. Du har ikke ett millisekund til å slappe av på, sier trommisen.

Her er omslaget på Monolithics nye plate.