– Vi er her for å varsle et opprør sa barnelege ved Kristiansund sykehus, Anna Owczarz da hun holdt appell under aksjonen for å bevare akuttmottakene ved lokalsjukehusene i Oslo torsdag, ifølge NRK.

– Det har gått kjempebra, over all forventning. Det var bra oppmøte. Vi hadde alle de beste appellantene vi kan ha. Det var godvær. Knall. Helt toppers opplegg. Vi var 150-200 stykker, sier aksjonsleder Ingrunn Snuruås fra Meldal etter at aksjonen er avslutta.

Ingen fra Ap

Hun hadde det ærefulle oppdrag å overlevere 344 000 underskrifter, signeringer og medlemmer i aksjonsgrupper fra hele landet til helseministeren. Hun er ikke spesielt imponert over det ministeren sa om lokalsjukehusenes framtid, og avfeier det som svada. Men ellers er hun svært fornøyd med dagen. Tre politikere møtte fram, Bjørnar Moxnes fra Rødt, Audun Lysbakken (SV) og Per Olav Lundteigen (Sp).

– Men ingen fra Ap?

– Nei, og det synes jeg er for dårlig. Det var de som begynte å rasere Norge. Nå kan de begynne å gjøre det godt igjen, sier Snuruås.

Kjemper videre

– Hva skjer nå?

– Kampen har nettopp begynt. Vi kan ikke gi oss med dette. Vi vil prøve å holde trykket oppe til forslaget skal legges fram til høsten. Vi vil få til et samarbeid og se om vi klarer å bli enige om en strategi til høsten, sier Snuruås.

Les også: