– De som kom var kjøle flink til å si i fra, sier leder i Ungdomsrådet Lone Lorgen.

Det var Ungdomsrådet i Rindal som inviterte til møtet, som de kalte for «fremtidsverksted». Dette var som en del av kommunens arbeid med ny samfunnsplan, der de også ønsket å få med ungdommenes innspill.

Splittet om kommunesammenslåing

Det var flere representanter fra kommunen på møtet, blant annet rådmann Birgit Reisch og plan- og utviklingssjef Sivert Dombu. Først fortalte de ungdommene litt om kommunen og framtidsplanene, så ble det tatt opp flere spørsmål rundt hva ungdommene selv mener om ulike tema.

I spørsmålet om hvor Rindal hører hjemme i forhold til kommunestruktur og sammenslåing var ungdommene splittet.

– Noen føler sterk tilhørighet til Sør-Trøndelag, mens andre føler seg som en nordmøring, så her var det veldig delte meninger, sier Lorgen.

Fornøyd med tilbudene

Det ble snakket om hvordan det er å være ung i Rindal i dag, og der var det mye positivt.

– Alle var veldig fornøyde med tilbudene som finnes. De skrøt av de organiserte fritidsaktivitetene som fotball og ski, og av Kulturskolen som har tilbud innen drama, sang og kunst. De er også veldig fornøyd med Rindalshuset som har svømmehall, bibliotek og ikke minst kino, forklarer Lorgen.

Flytte tilbake

Ungdommene ble også spurt om hva som må til for at de skal flytte tilbake til Rindal etter at de har tatt utdanning, og kanskje stiftet familie.

– Da ble det sagt at befolkningstallet måtte holde seg stabilt, og ikke gå ned noe særlig. Det ble også nevnt at det måtte fortsette å være god dialog mellom kommunen og ungdommene, og at det må være jobber å få, sier Lorgen.

Les også:

Rådmann Birgit Reisch og plan- og utviklingssjef Sivert Dombu fortalte om kommunen og fremtidsplanene.