Forrige helg ble langbanesesongen åpnet, med Oasensvøm i Namsos. Der stilte Orkanger IF med syv svømmere, to gutter og fem jenter.

Disse syv gjorde det meget bra. Til sammen ble det 21 førsteplasser, 13 andreplasser og 9 tredjeplasser.

Simen Løvås gjorde det også denne helgen meget bra. På åtte starter tok han syv førsteplasser og én andreplass. I region midt er Løvås nesten uten konkurranse i sin årsklasse.

Einar Skoglund gjorde også sine saker meget bra denne helga med fem førsteplasser og fire andreplasser på ni starter i 2001-klassen.

Kristine Berg, som ikke har konkurrert siden desember, gjorde det veldig bra i «comebacket» med fire førsteplasser og to andreplasser på sine seks starter i 1999-klassen.

I samme klasse tok Malin Snøsen én førsteplass, én andreplass og tre tredjeplasser.

Kristin Prestmo Jensen tok tre førsteplasser og fire tredjeplasser på sine åtte starter i 2000-klassen.

Jenny Valstrand og Kine Skorild gjorde det også bra i 2003-klassen, med henholdsvis tre førsteplasser, én andreplass og to tredjeplasser på Jenny og fire andreplasser og to tredjeplasser på Kine.

OIF stilte med et jentelag på 4x100 meter fri, der det ble en fin åttendeplass. På laget svømte Jenny Valstrand, Malin Snøsen, Kine Skorild og Kristin Prestmo Jensen.

Det var også denne helga en masse personlige rekorder, nevnes kan Einar sin suverene pers på 800 meter fri på ett minutt og 26 sekunder.

Kristin Prestmo Jensen svømte sin 1500 meter på ett minutt og fire sekunder fortere enn sist hun svømte den i et 50-metersbasseng.

Alle svømmerne som var med og hadde svømt i et 50-metersbasseng før, svømte ned tidene sine. Til Namsos var det med mange foreldre og stemningen var stor.

Nå blir det en lang og god treningsperiode på svømmerne før nesen rettes mot Hamar 12.-14. juni og årets Mjøssvøm, som er et stort nasjonalt svømmestevne i et 50-metersbasseng.

Svømmerne gleder seg allerede til dette, så treningsperioden de skal igjennom nå blir ikke noe problem å motivere seg til, rapporteres det fra OIF-leiren.

Stafettlaget på 4x100 meter. Fra venstre: Jenny Valstrand, Kristin Prestmo Jensen, Malin Snøsen. Liggende: Kine Skorild.