Trønderenergi-konsernet leverte et resultat på 378 millioner før skatt i 2014. Konsernet har betydelig framgang innenfor nettvirksomheten, god underliggende drift innen kraftproduksjonsvirksomheten og forbedret bidrag fra kraftomsetningsvirksomheten.

– Trønderenergi har de siste årene tatt grep for å ligge i forkant av inntektsreduksjonen som forventes i kraftsektoren de kommende årene. En solid kjernevirksomhet hos oss bidrar til at vi leverer et godt årsresultat i et vanskelig marked. Det gir Trønderenergi handlingsrom til å fortsette som en pionér innen fornybar energi, sier konsernsjef Ståle Gjersvold i Trønderenergi.

Omstilling

Selskapet har også i 2014 arbeidet aktivt med å kutte kostnader og sikre solid drift innenfor selskapets kjernevirksomhet.

– Selskapet har de siste årene vært gjennom store omstillinger, og vi ser nå effekter av denne omstillingen blant annet gjennom lavere driftskostnader. Nettselskapet har i 2014 hatt vesentlig lavere driftskostnader enn i 2013, noe som bidrar til betydelig bedret effektivitet i tråd med nettselskapets målsetninger, sier Gjersvold.

Vindkraft

Trønderenergi har gått sammen med Statkraft, NTE og Agder energi om å etablere Fosen vind, som kan bli en av de største vindaktørene i Norge. I tillegg eier Trønderenergi femti prosent av Sarepta, og er eneeier av flere vindprosjekter i regionen.

Trønderenergis eiere har gitt konsernstyret fullmakt til å hente inntil en milliard kroner i ny egenkapital, for å styrke selskapets evne til å gjennomføre nye lønnsomme investeringer innenfor kjernevirksomheten.

– Konsernet er i dag godt rustet til å realisere betydelig utbygging av fornybar energi og strømnett forutsatt at lønnsomheten i prosjektene blir attraktiv, avslutter Gjersvold.