Det var veldig god stemning og høye forventninger i luften da jentene i russebilen «Afrodrita» møttes, bare noen timer før russefeiringen skulle starte.

Siste finish

– Nå har jeg akkurat fått tak i siste delen for å koble på lysene inni bilen, sier russepresident Ingrid Volden Smehagen.

Mens hun kobler ledninger i taket kommer de fem andre jentene en etter en ut fra badet. Nå har de fått på seg russeklærne, som skal brukes for første gang denne kvelden.

De snakker om å støvsuge, sminke seg og vorspiel. Om noen få timer er russedåpen.

– Da braker det løs, sier Kine Mjøen, og ler godt fra baksetet i russebilen.

Etter dåpen tar de turen til Skaun, så blir det bytur til Trondheim. Sjåfører til alle helgene har de ordnet med for lenge siden, så alt skal være klart for en bra russefeiring.

Gudinnebil

De seks jentene har døpt bilen sin for Afrodrita, og innredningen bærer sterkt preg av det, med gull både på tak og vegger.

– Afrodite er jo kjærligheten og fruktbarhetens gudinne, så henne skal vi hylle nå i russetiden, sier Ragnhild Skirstad med et lurt smil.

Full renovering

Jentene forteller at de har jobbet mye med bilen. De har malt den innvendig og utvendig, skiftet setetrekkene, laget gulltak, montert lys og skiftet alle dekkene. Alt dette har de gjort selv. I tillegg har bilen vært en lang runde på verksted.

Bilen har vært russebil i snart ti år, så den har antagelig vært med på en del.

– Vi fant en brukt dametruse klemt inni ene setet, da ble det en del vasking etterpå for å si det sånn. Det var bare gutter som hadde bilen sist..., forteller jentene lattermildt.

De fortsetter med å beskrive lukt og konsistens på setetrekkene de rev ut, og konkluderer med at det var på høy tid med total renovering av bussen.

Spart i to år

Jentene begynte å spare til russebuss da de begynte i 2. klasse på videregående. De har satt inn 3-400 kroner hver måned, slik unngikk de å få alt for høye utgifter da bilen skulle kjøpes.

– Vi har også jobbet litt med å servere i bryllup for å tjene penger til bussen, forteller Smehagen.

De har vært mye sammen og ordnet på bilen siden de kjøpte den i september, og de synes det har vært et trivelig prosjekt. Dette ble den første bilen for alle jentene, og de gruer seg allerede til å selge den. Men de håper å kunne selge den med fortjeneste, etter alt arbeidet de har lagt ned.

12 russebusser

Det er sterk tradisjon for russebuss på Orkanger, i år er det 12 busser fra Follo. Jentene forteller at de fleste av russen er med på en buss, og at de som ikke har egen bil får sitte på med andre. Selv har de en ledig plass i hele mai, og tar gjerne med seg en medruss ekstra.

Årets russebiler :

¤ Pussy Patrol

¤ Backseat Boys

¤ The Devils Wear Nada

¤ Skyfyllj

¤ Ringnes herrer

¤ Afrodrita

¤ Mojithoes

¤ Shotify Unlimited 15’

¤ Rusmumrikken

¤ Dangeruss

¤ Noah’s Kark

¤ Follo’us

Les også:

Jentene i russebussen Afrodrita er klar for avgang, fra venstre: Ingrid Volden Smehagen, Ragnhild Skirstad, Kine Mjøen, Annabel Gåsvand, Regine Rikardsen og Kristine Tveitnes.