Allskog ønsker å få flere kvinner og ungdom ut i skogen. I helga arrangerte de innføringskurs i skogbruk for kvinner og ungdom på Saga Trollheimen Hotell i Rindal.

Kvinner og ungdom

Allskog er et samvirke som eies og er til for skogeiere i Møre og Romsdal, Trøndelagsfylkene, Nordland og Troms. Deres formål er å arbeide for andelseiernes økonomiske interesser tilknyttet eiendommen.

De satser på kvinner og ungdom gjennom et eget prosjekt som heter Engasjert. Prosjektet styres av Anne R Huitfeldt, som tilbyr kursing og nettverksbygging i alle fem fylkene i Allskog.

Teori og praksis

I helga var 14 deltakere fra Møre og Romsdal samlet i Rindal for å få innføring i skogbruk.

– Det faglige innholdet var interessant, spennende, inspirerende og givende, sier prosjektkoordinator for Engasjert Møre og Romsdal, Bente Dyrnes Aarø, på Allskogs hjemmeside.

Lørdagens program besto av en teoretisk del med mange tema innen skogbruk. Søndag var det skogbefaring, først i ulike hogstklasser i Rindal, med vurdering av ulike tiltak som foryngelse, ungskogpleie og hogst.

Deretter var det befaring i et hogstfelt i Surnadal, der de deltakerne som ønsket det fikk prøve å felle og kviste gran manuelt med motorsag. Det ble også demonstrert hogstmaskin.