– Gründerdrømmen driver meg så «gæle» at jeg kan ikke la være å prøve, sier Britt Solemsløkk Helgemo til ST.

Etter to år som butikkleder ved Kid Interør på Tiller har hun nå valgt å si opp for i stedet å starte sin egen gave- og interiørbutikk i Orkdalsveien på Orkanger. Butikken skal hete «Britt i by’n» og kommer i lokalene der butikken Bonny tidligere lå, og den åpner etter sommeren.

– Dette er mitt eget lille prosjekt og jeg føler meg lettet og glad for at alt endelig er på plass. Jeg håper på å kunne tilføre noe positivt og koselig i gata. Og jeg ønsker nå å bidra med noe i min egen hjemkommune, Orkdal, skriver Helgemo på Facebook.

– Jeg har hatt så lyst til å gjøre noe mer kreativt der jeg kan være med og påvirke ting sjøl, ikke en typisk kjedebutikk. Jeg elsker å gå i små spennende butikker sjøl, som ikke er som alle andre og gleder meg veldig, sier Helgemo til ST.

Hun røper at hun vil satse en del på kursvirksomhet i kjellerlokalene, og at hennes mor kunstneren Grethe Solemsløkk vil bli involvert. Helgemo er svært fornøyd med å ha fått akkurat disse lokalene, og sier det er en av grunnene til at hun velger å gjøre dette.

– Det er midt i sentrum og i veldig egna lokaler. En koselig plass som skal bli en kontrast til kjøpesenter og butikker som er like over hele landet. Jeg liker sånne butikker sjøl, at du får en opplevelse når du går inn. Det er litt spennende, sier Helgemo. Hun er vant til å jobbe mye og gleder seg til å komme i gang.