Drifta ved Hemne Hotell er på ingen måte påvirket av konkursen i Steinkjer-selskapet His AS. – Vi har ingenting med det selskapet å gjøre, sier daglig leder Ann Marit Hofset.

27. april ble det åpnet konkurs i His AS, selskapet som ved årsskiftet 2013/14 kjøpte Hemne Hotell av Norlandia. ST er kjent med at det begynte å gå «rykter» om at konkursen ville ramme hotellet. Skifte av eierskap gjør at konkursen ikke får konsekvenser.

– 15. november i fjor dannet jeg og min mann Bjørn Hofset selskapet A og B Hotelldrift, som er et driftsselskap som leier hotellet av selskapet Hemne Eiendom. Det har ingenting med His AS å gjøre, sier Ann Marit Hofset.

– Derfor ønsker jeg selvsagt heller ikke å si noe om den konkursen, siden den over hode ikke har noe med oss å gjøre, legger hun til.

– Viktig med hotell

Hun ble ansatt fra 1. august i fjor som «menig» ansatt, og etablerte driftsselskapet etter at hotellet ble slått konkurs i fjor høst. Dermed var det duket for come-back som daglig leder, etter at hun i sju år drev hotellet sammen med seks andre kvinner fra Hemne.

– Jeg var ganske bestemt på ikke å komme tilbake da vi avsluttet på slutten av 2013, det er en arbeidskrevende jobb. Samtidig synes jeg hotelldrift er interessant og artig. I tillegg er det svært viktig for Hemne at vi har et hotelltilbud, sier Hofset, som er godt tilfreds med status etter overtakelsen.

Les mer i onsdagens papirutgave eller e-avis av ST.