Torhild Aarbergsbotten, Høyres gruppeleder på Fylkestinget, er onsdag på rundreise i Orkdal og Meldal for å se på veier. Dette er et ledd i hennes tur Sør-Trøndelag rundt for å sjekke veistandarden i fylket. ST traff henne på fv 710.

– Etter å ha kjørt rundt på forskjellige steder kan jeg slutte meg fullt og helt til at det er mye dårlig dekke. Dårlig dekke gir vanskeligere og dyrere vinterdrift, og dermed dårligere fremkommelighet og trafikksikkerhet. På bakgrunn av mine erfaringer fra både denne turen og mange andre reiser rundt i fylket, fremmet jeg forslag til resolusjon som ble behandlet av landsmøtet til Høyre for snart et par uker siden, sier Aarbergsbotten etter å ha besøkt ulike kommuner den siste tida.

Der skrev hun: «Samferdsel: For lokalt næringsliv er god samferdsel og infrastruktur avgjørende. Regjeringen har bidratt til et temposkift gjennom betydelig økte bevilgninger til vei og annen samferdsel. I tillegg er midlene til fylkesveier økt med over en milliard kroner. Det må satses ytterligere på vedlikehold og rassikring. Bevilgningene må fortsatt økes, og planlegging og gjennomføring av prosjekter må gjøres mer effektivt slik at vi får mer vei og jernbane for hver krone.»

Du kan lese om Aarbergsbottens inntrykk etter rundturen i Orkdal og Meldal i papir- eller e-avisa fredag.