HEMNE: Hilde Vuttudal og Stig Ove Stavås har for lengst spikret 11. juli som dato for bryllup og vielse i Vinje kirke. Slik blir det ikke. Nå må de klekke ut både en plan B og C.

– Da jeg leste ST i dag (onsdag), fikk jeg bekreftelsen; Vinje kirke vil være stengt i ett år, sier Stavås.

160-170 gjester

Det betyr at vielsen ikke kommer til å foregå i «hjemkirka» hans.

– Vi har foreløpig en plan B om vielse under åpen himmel, under forutsetning av at værgudene spiller på lag og at presten viser velvillighet til å vie oss utenfor kirkerommet. Hva plan C innebærer, vet vi ikke ennå, sier han.

Som omtalt i flere reportasjer i ST den siste tiden, er Vinje kirke stengt i ett år framover grunnet summen av flere skader som har utviklet seg over tid.

Ei praktisk utfordring for det vordende paret, er at mellom 160 og 170 bryllupsgjester så tidlig som i januar fikk invitasjon med informasjon om hvor bryllupet skal stå.

– Vi må nok ut med en «korrigert versjon» til dem alle når alt er klart, sier han.

Sikkerheten først

– Hvordan ser du på situasjonen for Vinje kirke?

– Det er synd, men det er ingenting vi kan gjøre med. Det er i hvert fall bra dette blir tatt hånd om og at kirka kommer i god stand igjen. Kirka er et verdifullt samlingssted i bygda, der vi møtes både når det er glede og sorg. For Hilde og meg får det noen praktiske konsekvenser i forhold til planlegginga, men vi har begge selvsagt full forståelse for at sikkerheten går først.

Med hjelm

Han har også hatt noen spøkefulle kommentarer rundt det.

– Jeg har selv deltatt på dugnader i kirka i forbindelse med skifting av bordkledning. Derfor visste jeg litt om tilstanden, men ikke at det ville få slike konsekvenser. Etter hvert har vi fått vite at det var verre enn som så. Derfor har jeg spøkefullt sagt at vi blir det første paret som gifter oss med anleggshjelmer i Vinje kirke. Nå blir det ikke noe av det heller, sier Stig Ove Stavås med et smil.

Vinje kirke er slett ikke bryllupsklar. Foto: John M. Myrhaug