Leder i Monset grendelag, Lars M. Sund, forteller om en fryktelig dårlig vei opp til parkeringsplassen ved friluftsområdet i Solsjøbygda.

– Turløypene benyttes mye hele året, og skoleklasser drar ofte dit med buss. Veien er alt for dårlig nå, man må kjøre mellom sporene for at ikke understellet på bilen skal skrape ned i veien, sier Sund.

Fjernet bom

Tidligere var det bom på veien, men denne ble fjernet for mange år siden, da Orkdal kommune gikk inn med midler til brøyting. I dag blir veien brøytet på vinteren, men det er ingen midler til vedlikehold på sommeren.

– Veien blir bare dårligere og dårligere for hvert år. Nå må enten kommunen gi midler til han som brøyter på vinteren, slik at han kan vedlikeholde veien også om sommeren, ellers så må de ordne veien selv, sier Sund.

Liten parkeringsplass

Han legger til at parkeringsplassen også skulle vært større, da den ofte blir full siden flere store bussen parkerer der når skoleklasser skal på tur.

Grendelaget mener kommunen må legge bedre til rette for bruk av friluftsområdet, og vil ta kontakt med Orkdal kommune om saken.

Les også: