Onsdag 3. juni kommer Are Traasdahl til Orkdal kulturhus for å motta avisa Sør-Trøndelag sin ST-pris for 2014. Prisoverrekkelsa foregår på en storslått konsert i Orkdal kulturhus.

For avisa er det en stor begivenhet at Traasdahl tar turen fra Miami i New York for å ta imot lokalavisa sin hyllest. Traasdahl ble i 2014 kåret til årets gründer i New York. Gjennom flere år har han vært en av USAs mest suksessrike gründere.

Are Traasdahl, som vokste opp på Fannrem, begynte sin yrkeskarriere som frilanser i avisa Sør-Trøndelag. I 2005 gjorde han gjennombrudd med firmaet Thumbplay. Han driver nå firmaet Tapad som jobber med markedsføringsløsninger for nettbrett og smarttelefoner.

I forkant av prisfesten og konserten i Orkdal kulturhus 3. juni, møter han alle ansatte i avisa Sør-Trøndelag for å dele noen av sine erfaringer med den lokale pressen.

– Vi håper at folk benytter anledningen til å komme på konserten denne kvelden, blant annet for å møte Are Traasdahl som er absolutt en av Orkdals største sønner, men også for å få med seg en flott konsert og avisas utdeling av talentstipend til Trond Johan Stavås fra Hemne og til de frivillige ved Å-stuggu i Meldal, sier redaktør Anders Aa. Morken.

På konserten spiller Travellin Strawberries som er tre av gutta i Difference, Gunnar Andreas Berg med eget band og Linn Silje Hembre. I tillegg er Sjøla, alias Aashild Grønning, hjertelig til stede med sitt skråe blikk på lokale så vel som internasjonale begivenheter.