Sandra Johansen (17) meldte overgang til Trondheims-Ørn på nyåret. Men i april røk korsbåndet og trolig menisken.

Målmaskina fra Buvika tok i år endelig steget vekk fra moderklubben for å teste seg på toppnivå i Trondheims-Ørn. Hun har i et par måneder trent fem ganger i uka, hovedsakelig med U20-laget samt hospitert med A-laget.

– Jeg trives godt i Ørn, sier hun.

I toppform

Men for cirka fem uker siden gikk det galt. På ei trening stod hun tilfeldigvis i mål. Hun skulle redde et skudd og fikk ballen helt ute på tuppen av venstrefoten, slik at kneet fikk en vridning.

– Korsbåndet er røket og det er i tillegg sannsynligvis en rift i menisken, forklarer 17-åringen, som var i toppform da uhellet inntraff.

Operasjon

Hun går fint på foten, og hun kan til og med jogge lett. Men faren er at kneet plutselig svikter under belastning.

– Jeg skal opereres 4. juni på Rosenborg-klinikken, sier lynvingen.

– Hvor lang tid tar det å komme tilbake til fotballen?

– Det kan bli fra et par opptil seks uker på krykker etter operasjonen. Deretter blir det opptrening et lite år. Denne sesongen er garantert over, svarer hun.

Kommer tilbake

– Har du motivasjon til å trene deg opp igjen?

– Jeg skal tilbake! Jeg er fortsatt motivert, og det er bedre at det skjedde nå når jeg er ung i stedet for midt i 20-åra, sier jenta, som går førsteåret på elektrolinja ved Melhus videregående skole.

– Nå får jeg også mulighet til å trene alternativt; andre ting enn jeg ville trent på ved å være skadefri, legger hun til.

Et mulig EM-sluttspill for J17-landslaget gikk også fløyten. For i slutten av mai skulle de 30 beste jentene i hennes årgang på samling. De beste av disse vil inngå i troppen til EM-sluttspillet i høst.