Det var stort engasjement og mye diskusjon og stor spenning knytta til resultatet. Det måtte også et gruppemøte til i flertallsgruppa (Sp, Buviklista, KrF, SV og Frp) før den endelige voteringa.

Med 17 mot 4 stemmer vedtok politikerne å gå inn for kommunal drift av den nye hallen som bygges sammen med Børsa skole. Dermed ble resultatet stikk motsatt av i formannskapet, der flertallet gikk inn for et prøveår med Skaunhallen SA som driver.

De som stod bak forslaget om kommunal drift var Siri Grøttjord (Ap), Marit R. Ness (Ap), Anita Gilde (Frp), Astrid Gimseng (Sp), Johanne Hammer (H) og Mildrid W. Gimseng (tidligere SV, nå medlem av Sp).

De fire som stemte for et prøveår med Skaunhallen SA som driver, var Lars Arne Pedersen (Ap), Espen Lien Pedersen (Ap), Erik Fenstad (H) og Jan Ole Sund (Frp).

Etter at resultatet var klart, var det stor stemning blant de mange kommunalt ansatte, både vaktmestere og renholdere, som var tilhørere. Både Fagforbundet og Utdanningsforbundet gikk sterkt inn for kommunal drift, og at Børsa skole og flerbrukshallen må drives felles.

– Nå er vi veldig glade, sier renholderne Hilde Lill Vaslag og Wenke Helen Jakobsen Vikhammer.

Les mer om saken i papiravisa eller e-avisa lørdag

Hilde Lill Vaslag (t.h.) og Wenke Helen Jakobsen Vikhammer var blant de kommunale renholderne som jubla etter at avstemningsresultatet var klart.