Dyrevernalliansen gir 5000 kroner i dusør for tips som oppklarer hvem som står bak kattemishandlinga på Orkanger.

– Dette er en grov sak. Nå håper vi at publikum som vet noe melder fra til oss, sier informasjonsrådgiver Kaja Ringnes Efskind i Dyrevernalliansen i en pressemelding.

Det var torsdag formiddag i forrige uke at en ukastrert hannkatt ble fanget av en person ved Strandheim-området på Orkanger. Bakbeina til katta var bundet sammen med en plaststrips.

Katta ble samme dag levert inn ved Orkdal Dyresenter. På grunn av dyrevernmessige hensyn ble den avlivet umiddelbart. Dyret hadde blant annet store kjøttsår helt inntil beinet på grunn av plaststripset.

– Dette er dyremishandling! De som står bak dette kan ikke forstå hva de har gjort. Det er fullstendig mangel på respekt for liv. Fullstendig forkastelig, fastslo Øystein Hynne, dyrlege ved Orkdal Dyresenter.

Dyrevernalliansen reagerer kraftig på saken, og utlover nå en dusør på 5000 kroner for tips som kan føre til at saken, som sist fredag ble anmeldt til politiet, blir oppklart.

Dyrevernalliansens dusørfond ble opprettet for å bidra til at flere dyremishandlingssaker kan bli oppklart.

Katta var ikke id-merket, med tanke på å finne eieren til dyret. Man vet heller ikke foreløpig om det var en huskatt eller en villkatt.

Tips i saken kan sendes til: publikum@dyrevern.no. Alle seriøse tips som kommer inn, vil bli gitt videre til politiet, og man kan tipse anonymt.

Store kjøttsår kom til syne da stripset ble tatt av.