– En opplevelse for livet!

Det sier Helle Lund Olsen, opprinnelig orkdaling, nå bosatt i Malvik.

Hun fulgte Eurovision Song Contest i Wien på nært hold – og fikk også møte flere av artistene på nært hold.

– Jeg ønsket Måns Zelmerlöw lykke til og sa også til ham at jeg var sikker på at han kom til å vinne. Og det gjorde han, sier Helle Lund Olsen, som var portrettert i en større reportasje i ST i mars, før den norske finalen i MPG.

Tippet svært godt

– Måns hadde en moderne låt og et vanvittig kult sceneshow. Det var en fortjent seier. sier Helle.

Hun har tippet seg til ekspertstatus på Facebook før finalen.

– Jeg hadde egentlig trodd at Italia kom til å ta andreplassen og Russland tredjeplassen, men her ble det motsatt, forteller hun.

Og da hører det også med til historien at hun «bomma» på samme måte på fjerde- og femteplassen mellom Belgia og Australia.

Ei uke med opplevelser

Uka i Wien har vært en stor opplevelse:

– Østerrike har lagt ned en stor innsats slik at konkurransen ble en del av bybildet i Wien. De hadde laget egne Eurovision-taxier, det hang store Eurovision-plakater over hele byen og rådhusplassen var gjort om til Eurovision Village. I village var det hver dag liveopptredener av årets artister og lokale kjendiser, det finnes mange aktiviteter for barn og unge, og her viser de også semifinaler og finalen på storskjerm slik at alle kan ta del i folkefesten, sier Helle, som er strålende fornøyd også med å stifte bekjentskap med masse MGP-fanatikere fra rundt om i Europa.

– Strålende!

Hva så med Norge? Er hun fornøyd med en åttendeplass?

– Det var veldig gøy at Norge gjorde det så godt. Å komme på topp ti er en stor prestasjon med tanke på alle de gode låtene som var i årets finale. Jeg synes at Debrah Scarlett og Kjetil Mørland gjorde en strålende jobb i å representere Norge, og jeg håper vi får se mer til dem i fremtiden.

Sverige 2016

I Norge ble MGP igjen en seersuksess – noe som ikke er Helle imot:

– Jeg observerer at store deler av den norske befolkningen har fulgt med på årets konkurranse, og det er artig at nærmere én million så semifinalen på torsdag! Det gleder et MGP-hjerte! Det hadde jo vært artig om Melodi Grand Prix i Norge en gang kunne blitt like stort som Melodifestivalen i Sverige, sier Helle Lund Olsen, som ikke vil overraske noen om hun blir å finne ringside når Sverige er vertskap for verdens lengstlevende musikkonkurranse på TV.