Det er svært sjelden en ny bilmodell blir møtt med så mye interesse som andre generasjon Volvo XC90.

I morgen har du mulighet til å se bilen med egne øyne hos Nardo Bil på Orkanger.

– Vi har åpent hus med lansering av nye Volvo XC90 fra torsdag til og med lørdag, opplyser Håvard Gustad, daglig leder ved Nardo Bil Orkanger.

XC90 er den første av Volvo sine nye modeller der hele bilen er egenprodusert av Volvo, og sikkerhet er førsteprioritet.

Forrige XC90, som ble lansert i 2003, er fortsatt en av verdens sikreste biler. Det er solgt 600 000 biler av denne modellen, og kun én person har omkommet i en ulykke i gamle Volvo XC90.

Forhåndssalget av den nye modellen startet i fjor. Og før bilen i det hele tatt var i landet, hadde Volvo tegnet rett i underkant av 1000 kontrakter og solgt XC90 for over én milliard kroner.

Etterspørselen har vært så stor, at fabrikken har innført et tredje skift for å få biler ut på veien.

– Interessen har vært over all forventning, ikke bare i Norge, men over hele verden. Det er solgt 30 000 eksemplarer av XC90 allerede før lanseringen, nesten 1 000 av dem her i landet. Det betyr at fabrikken må levere alt remmer og tøy kan holde, sa Volvos norske informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen, til bilnettstedet broom.no 9. mai.

PS! Om fire år fra nå vil XC90 være Volvo sin eldste modell. Det betyr at hele modell-rekken til Volvo vil bli erstattet med nye modeller i løpet av denne perioden.