Saken handler om ei ukastrert hannkatt som ble fanget av en person ved Strandheim-området på Orkanger 14. mai. Bakbeina til katta var bundet sammen med en plaststrips, som hadde gnagd seg inn til beinet på katta.

– Dette er dyremishandling, fastslo Øystein Hynne, dyrlege ved Orkdal Dyresenter.

Katta, som ble innlevert der samme dag som den ble funnet, ble umiddelbart avlivet på grunn av «dyrevernmessige hensyn».

Hynne anmeldte dagen etter saken til politiet. De har så langt ikke mottatt en eneste henvendelse. Heller ikke etter at det i forrige uke ble kjent at Dyrevernalliansen utlover 5000 kroner i dusør for tips som kan føre til oppklaring av hvem som står bak kattemishandlinga på Orkanger.

Men: Nå har Dyrevernalliansen mottatt en henvendelse. Den kom fra Arne de Lijster, som bor ved Joplassen på Orkanger.

– Det er en villkatt. De siste tre åra kom han ved slutten av vinteren i hagen vår, utmagret og veldig sulten. Vi ga ham kattemat flere ganger, og etter noen dager, da han igjen var sterkere, forsvant han igjen, forteller kattevennen.

– Det første året var han ikke vant til å spise fra en matskål. Med andre ord var det helt klart ikke en huskatt, legger han til.

de Lijster forteller at den siste gangen de så katta, var den 9. eller 10. april, drøyt én måned før den ble avlivet.

– Dette er en svært trist sak! Ikke bare har denne katta hatt et slitsomt og vondt liv, men den fikk også en forferdelig slutt på livet. Det er likevel godt å se at den møtte på snille mennesker som Arne underveis, sier Kaja Ringnes Efskind, informasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen.

Hun legger til: – Vi oppfordrer fremdeles publikum som vet noe om denne saken til å melde fra til oss, gjerne anonymt.

Det kan du gjøre på epostadressen: publikum@dyrevern.no. Du kan også ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Katta ble umiddelbart avlivet på grunn av «dyrevernmessige hensyn». Foto: Orkdal Dyresenter