RINDAL: Optimistkonferansen arrangeres for sjuende gang i Rindal 1. juli – som vanlig under «Kulturvøkku».

Dette er en næringslivskonferanse som har til hensikt å dyrke optimismen som drivkraft og beslutningsgrunnlag for lokal utvikling.

– Vi ønsker å motivere hverandre til å «stå på» og bevare optimismen. Optimistkonferansen skal være en hyggelig møteplass for likesinnede, blide og positive mennesker fra hele regionen. Det er en breddekonferanse for alle optimister – og de som vil bli det, sier kulturleder Morten Møller i Rindal kommune i en pressemelding.

Bygd og by

Konferansen har følgende oppfordring til distriktets næringsaktører denne dagen:

– De utfordres til å ha redusert bemanning – gjerne minimumsbemanning – denne dagen. Resten må sendes på konferanse!

Her blir det skråblikk på forholdet bygd, by og kommunestruktur. Utfordringer og muligheter for mindre bygdesamfunn skal belyses. Det samme skal lokal identitet. Det retoriske spørsmålet «Kan en lykkes på bygda?» blir stilt.

Taleføre folk

Verbal bistand til å sette temaene på dagsorden, får Optimistkonferansen fra følgende foredragsholdere:

Kjetil Halle: Daglig leder i suksessbedriften EL-Watch i Rindal, tidligere banksjef i Sparebank1-gruppen. Han vil fortelle hvem EL-Watch er, om framtidsutsiktene og hvordan fungere som ekspansiv bedrift i et lite bygdesamfunn.

Astrid Meland: Kommentator i VG, tidligere journalist i Dagbladet. Født og oppvokst i Rindal, for tiden i «tilbakeflytter-rolle» til Surnadal. Hun vil se med skråblikk på forholdet bygd/by – hva er bygdas sterke sider, og framtidige utfordringer og muligheter i bygdesamfunn

Marianne Meløy: Skuespiller ved Trøndelag tater, skribent og kåsør, tidligere journalist i NRK. Hennes kåseri spinner rundt temaene småkommuner, kommunestruktur og livet på bygda!

Vegard Heggem: Eier og driver av Aunan Lodge med opplevelser og villaksturisme. Vegard skal snakke om tida etter livet som proffspiller til å bli reiselivsgründer i hjemkommunen. Næringssatsning i distriktskommune.

Ståle Økland: Trendekspert, forfatter og foredragsholder. Hans motto: «Tenk som en rockestjerne – fremtidens ledelse».

Og i år som i fjor er Otto Ulseth, journalist, forfatter og tidligere fotballtrener og nå ansatt i kompetansehuset Avantas, konferansier for konferansen.

Helt ok!

Vet du forresten hva den optimistiske forkortelsen for Optimistkonferansen er? Jo, selvsagt OK!