– Jeg skaffet 18 stemmer for Jorodd i natt.

Det sier Kjell Dahle, en mann som har vært en av de mest framtredende lederne i trøndersk idrett over flere tiår. I elleve år satt han som leder i Sør-Trøndelag idrettskrets.

Dahles nattlige kampanje for Jorodd Asphjell ble helt avgjørende. Søndag formiddag ble nemlig Asphjell valgt inn som sistemann i styret til Norges idrettsforbund. Han fikk én stemme mer enn fotballpresident Yngve Hallén, som dermed ikke fikk plass i styret.

Tapte på høydehus

Går man 11 år tilbake i tid, sto Dahle selv overfor den situasjonen at han kunne bli valgt inn i Norges idrettsforbunds styre. Det var under idrettstinget i Sandefjord.

– Den gangen tapte jeg fordi jeg ønsket et verdensomspennende forbud mot høydehus. Jeg bestemte meg der og da for at jeg skulle bidra til å bygge opp en ny trønder, og valget falt på Jorodd Asphjell.

– Hvorfor ham?

– Han hadde alle kvalitetene jeg var ute etter; han er jordnær, likandes, har sosial intelligens og et idrettsperspektiv jeg liker.

Visepresident

Jorodd Asphjell kom inn i styret i Norges idrettsforbund i 2007, og i 2011 ble han valgt til første visepresident. Asphjell var derfor nevnt som en mulig kandidat til toppvervet da det i fjor høst ble kjent at Børre Rognlien ville trekke seg på idrettstinget.

Orkdalingen gikk imidlertid ut i ST den 29. oktober i fjor og bekjentgjorde at han ikke ønsket å ta over som president.

Ikke foreslått

Overraskelsen var stor da det ble kjent at Asphjell ikke var foreslått til styret av valgkomiteen.

Det fikk Kjell Dahle til å se rødt.

– Jeg ble forbanna! Men jeg bestemte meg for å fortsette å kjempe. Jeg trodde imidlertid at Jorodd hadde støtte fra idrettskretsene. Klokka ett i natt oppdaget jeg at han ikke hadde den nødvendige støtten. Så vi måtte jobbe videre. Jeg kjempet for Jorodd fram til klokka halv fire natt til søndag. Da hadde jeg skaffet 18 stemmer for Asphjell, sier Dahle som understreker at det var mange som kjempet for orkdalingen.

– Kjempeglede

Like før klokka 11 søndag formiddag ble stemmene talt opp. Sju av de åtte nye styremedlemmene var lest opp i den rekkefølgen som avspeilet stemmetallet.

Da det åttende og siste navnet ble bekjentgjort, var det Jorodd Asphjells navn som ble lest opp. Han hadde fått 117 stemmer. Lederen for Norges største særforbund, fotballpresident Yngve Hallén, hadde fått 116.

– Jeg føler kjempeglede. Dette er en kjempedag. Trøndelag er idrettens Mekka. Da ville det vært helt absurd om vi ikke skulle vært representert i styret. For Trøndelag betyr det svært mye å ha en tung trønder, og det gjelder i alt fra anleggsspørsmål til tildelinger og kontakt inn mot departementet. Jeg håper dette er en skikkelig lærepenge til framtidige valgkomiteer. Slik gjør man det bare ikke, sier en glad Kjell Dahle.