SNILLFJORD: Statkraft, Trønderenergi, NTE, Agder Energi og Statnett er enige om å gjøre en ny vurdering av mulighetene for å bygge ut vindkraftprosjekter på til sammen 1000 MW i Midt-Norge.

Det går fram av en pressemelding som Statkraft publiserte klokka 15.30 onsdag.

Samarbeidsavtale

De fire kraftselskapene skal lage en samlet plan, noe som betyr utbygging både i Snillfjord og på Fosen. Statnett har satt som betingelse at det blir utbygd et 1000 MW-prosjekt, noe som innebærer at det må bygges ut på begge sidene av Trondheimsfjorden.

Statnett vil samtidig utrede hvilke justeringer dette vil kunne medføre for de planlagte nettprosjektene, slik at den nye løsningen overensstemmer med vilkårene som er gitt i Statnetts nettkonsesjon.

Ifølge pressemeldinga, skal det inngås en samarbeidsavtale mellom partene som skal regulere partenes forpliktelser i forhold til det nye prosjektet.

Betinger lønnsomhet

Planen baserer seg på at Statnetts søknad om ett års utsettelse av fristen for sin konsesjon, blir innvilget, siden partene må benytte dette tidsrommet for å få på plass et nytt prosjekt. Dersom den nye prosjektsammensetningen blir lønnsom, kan investeringsbeslutninger tas i første kvartal neste år.