Dette bildet viser nesten hele Orkanger-laget som i 1994 rykket opp fra 3.divisjon. De to neste sesongene kjempet de helt i toppen i 2.divisjon, før det ble nedrykk igjen i 1997. Og i 1998 ble Orkla Fotballklubb etablert.

Samlet gjengen

På lørdag hadde «gamlefar» Nikki Konstad samlet spillere, trenere, lagledere og supportere fra OIFs «storhetstid» til 20-årsjubileum.

– Storparten av oss møttes i fjor under begravelsen til en annen Orkanger-profil, Roger Sandvik fra Buvika. Da bestemte vi oss for at neste gang, skulle det være under andre omstendigheter, forteller Konstad.

Rundspilte hjemmelaget

På programmet var busstur til Surnadal for å spille mot deres 6.divisjonslag, umiddelbart etter at møringenes 4.divisjonslag hadde spilt. Men den sistnevnte kampen ble avlyst, dermed ble 6.divisjonslaget forsterket med noen førstelagsspillere.

– Vi spilte meget godt i periode, vi rundspilte dem faktisk, ler Nikki, som bar kapteinbindet for klubben i sitt hjerte som 54-åring.

Ble kjørt «hjem»

Målscorere for Orkanger var Frode Svendsen, Øystein Sletvold, Terje Ophaug og Asle Svinsås.

– Det var godt gjort av oss. De fleste av oss spilte på OIF-laget før mange av Surnadal-spillerne var født, sier den tidligere midtstopperbautaen.

Stammen i laget til gulskjortene på lørdag hadde en snittalder på 43 år.

Etter kampen spiste de middag på hotellet i Surnadal før bussen kjørte dem «hjem» til teltfest på Nedre Rømme på Orkanger, kun en langpasning fra deres gamle hjemmebane, Idrettsparken.

– Meget vellykket

– Det ble en meget vellykket 20-årsmarkering for det som mest sannsynlig var én av OIFs beste fotballårganger noensinne, sier Nikki.

Han forteller at av sentrale spillere som ikke var med på turen kan Roger Sandvik, Øyvind Togstad (spillende trener i -94), Stig Renolen, Terje Mælen, Paul Helge Sagøy, Jan Tore Ophaug, Ken Roger Ross og Knut Arne Høiseth nevnes.

– Blir det nye samlinger?

– Vi har mål om det, kanskje én gang i året. Og deltakelse i NM for oldboys er aktuelt, svarer han.

Pitbuller på plass

– Hvordan ville lørdagens lag klart seg mot dagens A-lag til Orkanger?

– Vi skulle gitt dem kamp, smiler Nikki og legger til at flere av OIF-veteranene fortsatt er i skikkelig god form.

Daværende trener Ove Aanonsen og lagleder Knut Glein var også med på turen. Det samme var sju såkalte pitbuller, med pitbull-sjefen Arne Vangen i spissen.

PS! Orkanger spilte med svarte sørgebånd til minne om Roger Sandvik som tapte kampen mot kreften i april i fjor.