I vedtaket fra formannskapet heter det at kommunen ser betydningen av at planlagte omlegging av Hølstovegen blir gjennomført.

70.000 kroner

Til ombyggingen yter kommunen et tilskudd på 70.000 kroner. Beløpet tas fra Rindal utviklingsfond. Statkraft Energi har signaliserte at de også vil bidra med 70.000 kroner, og dette settes som vilkår fra kommunen.

Kostnadsoverslaget er på til sammen 235.000 kroner. De resterende utgiftene vil måtte dekkes fra veiens bomavgifter, eventuelt andre inntektskilder. Det er en avtale mellom Statkraft Energi AS og Rindal kommune angående tilsyn og vedlikehold av veien, denne vil bli utvidet til også å gjelde den nye veitraseen.

Ny avkjørsel

Omleggingen er planlagt i forbindelse med avkjørselen til fylkesveien. Avkjørselen er i dag bratt og kommer i en svært ugunstig vinkel inn på fylkesveien.

Det planlegges nå en avkjørsel lenger vest ved den kommunale plassen hvor det blant annet står konteinere for hytterenovasjon. Herfra blir det så en ny veistrekning på omtrent 350 meter før en kommer sammen med eksisterende vei.

Nye hytter

I hytteområdet som sokner til Hølstovegen har man i dag en byggeaktivitet på omtrent fem nye hytter per år. Samtidig foregår det en god del ombygging og vedlikehold på eksisterende hytter. Dette betyr store omsetninger og har stor verdi både for de som arbeider i området og for alle leverandørene. Hyttebygging har store ringvirkninger, og fører til stor transport etter Hølstovegen.

Les også: