Martin Lund (17) ble hentet av ambulanse før målgang i søndagens triathlon-konkurranse i Gammelosen på Orkanger. Nå er han frisk igjen.

Alt gikk som planlagt under den individuelle konkurransen: 17-åringen ledet med god margin etter svømminga, det samme gjorde han halvveis under sykkeletappen.

Før den 2,2 kilometer løpeetappen rundt Vannspeilet startet, lå han nummer to.

Stikk i brystet

– Jeg fikk sting etter hvert. Og det ble verre og verre. Halvveis, oppe på brua, bøyde jeg meg ned for å ta opp en stein for å ha i hånda i håp om å bli kvitt stinget. Da presset det såpass i brystet at jeg måtte legge meg ned på gangstien, forteller han fem dager etter kollapsen.

I tillegg til «beltet rundt brystet» som presset på, opplevde han også stikk i brystet opp mot venstre skulder.

Familie i målområdet

En mann på sykkeltur kom raskt til der han lå. Det samme gjorde ei vakt på arrangementet. Ambulanse ble rekvirert.

Samtidig pågikk konkurransen, med masse publikum på motsatt side av Gammelosen. Alle lurte på det samme: Hvor blir det av Martin?

Blant publikum stod både mor, far, bror, bestefar, tante og onkel. Faren syklet etter hvert bortover, mens mora kjørte med bil rundt til stedet hvor sønnen fikk hjelp.

Ultralyd

– Jeg fikk behandling i ambulansen, da avtok smertene etter hvert, forteller skiskytteren.

Med mora i ambulansen ble 17-åringen fraktet til St. Olavs hospital. Her ble han til tirsdag. I løpet av to døgn ble det tatt en rekke prøver, blant annet ultralyd av hjertet.

– Konklusjonen er vel at jeg har hatt en infeksjon/betennelse på lungene som slo meg ut. Det er bare sånt som kan skje, sier Lund vel hjemme i Orkdal igjen.

Har kjent signaler

– Har du kjent signaler på at noe var galt før Bråttåbjøinn-konkurransen?

– Jeg har vært litt slapp et par uker. Samtidig har jeg vært forkjølt, så jeg antok det var sammenhengen. Jeg har også vært litt tungpust når jeg tenker meg om, svarer han.

– Er du erklært frisk nå?

– Ja, det er jeg. Jeg kan også begynne å trene igjen, men ikke så veldig hardt i begynnelsen, sier gutten, som til høsten skal begynne i 3.klasse ved idrettslinja på Follo.

Mistet samling

Heldigvis ser det ut til at det går bra med skiskyttertalentet. Dessverre gikk han glipp av samlinga med juniorlandslaget, som startet på mandag denne uka.

De som hadde topp 3-plasseringer på norgesmesterskap og norgescup, var invitert på samlinga sammen med landets beste juniorer samt gjesteløpere som Emil Hegle Svendsen.

– Jeg hadde trent bra og hardt før denne samlinga, men måtte stå over på grunn av søndagens hendelse. Jeg så fram til å trene med Norges beste juniorer, men slik ble det dessverre ikke, sier han.