Hemne er landets tredje beste kommune på eldreomsorg, mens Rennebu har henholdsvis en sjette- og sjuendeplass på tjenesteområdene barnehage og barnevern.

Målt på 123 områder

Det kommer fram i tallene som danner grunnlaget for den totale plasseringa på Kommunebarometeret, som avisa Kommunal Rapport presenterer hvert år.

I totaloversikten (se egen sak under), kommer Hemne best ut av ST-kommunene på en 47. plass.

Det er i alt 123 tjenesteområder kommunene blir målt på. De store «bautaene» som grunnskole, eldreomsorg og barnehage tillegges stor vekt.

Flere gode plasseringer

I tillegg til Hemne og Rennebus gode plasseringer blant landets ti beste på tre områder, er det verdt å nevne også at Skaun er på en 24. plass når det gjelder eldreomsorg, Rindal er på en 45. plass på grunnskole, mens Hemne igjen får en god 29. plass på barnevern (delt tjeneste med Snillfjord). Rindal har videre en respektabel 65. plass på barnehage.

Noe å hente

I motsatt ende av skalaen, viser oversikten at Hemne, Agdenes, Rennebu og Skaun har mye å hente på grunnskole, Rindal, Snillfjord, Rennebu og Orkdal kommer ikke spesielt godt ut på eldreomsorg, mens Agdenes, Meldal og Skaun nok kan gjøre en liten «ekstrainnsats» på barnehage – alt ifølge Kommunebarometeret.