ORKDAL: Nødetatene rykket søndag ettermiddag ut etter melding om at en MC har kollidert med toget på Thamshavnbanen på Fannrem i Orkdal.

Skadeomfanget er ukjent, men ifølge politiet er MC-føreren - en mann i 20-åra - fraktet til St. Olavs sjukehus. Skadeomfanget er ukjent, men poltiiet sier uoffisielt at det kan være snakk om bruddskader da MC-føreren havnet under togsettet.

Det meldes videre om branntilløp i toget, men den skal like etter klokka 16.00 være slukket.

- Brannen kom raskt under kontroll, men vi kjenner ikke flere detaljer. Det er for tidlig å si om branntilløpet kan få konsekvenser for togtrafikken videre, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Vitne Thea Tangvik forteller til ST at motorsykkelen trolig har kjørt inn i den ene togvogna.

- Jeg kom til stedet like etter ulykka, og det ser ut som om motorsykkelen har kjørt inn i den midterste vogna, og da snakker vi om lokomotiv pluss to vogner, sier Tangvik.

Stedet der ulykka skjedde er ved Tusenårsstedet på Fannrem, der Thamshavnbanen krysser hovedveien. Det er altså ikke snakk om der banen krysser  E39.

Redningsetatene jobber fortsatt på stedet. Politiet har foreløpig ikke oversikt over hvor mange passasjerer som reiste med toget da ulykka oppsto.

Foto: Oddny Tangvik