HEMNE: John Øyvind Ormseth Polden (20) gjorde reint bord – om det er noe som heter det på militærspråket – da han ble uteksaminert fra Hærens befalsskole nylig.

Mye hardt arbeid

Han ble:

* Eneste elev (av ca 140) som oppnådde hovedkarakteren A

* Dermed fikk han også bestemannsprisen i form av et diplom og en sabel

* Som eneste elev tildelt prisen for beste elev i enkeltfagene militær profesjon og militær ledelse

* Tildelt manøversjefens pris for beste elev i infanterifag

– At prestasjonene blir satt pris på, er selvfølgelig stort og det er mye hardt arbeid som ligger bak. Men det er flere som skal ha sin del av æren. Jeg har vært så heldig at jeg har fått jobbe med og lært av noen av de beste innenfor sine fag, sier en nøktern John Øyvind Polden.

Høytidelighet

Han ble sendt fra Kyrksæterøra, der han har bodd hele livet, til Skjold for å avtjene sin førstegangstjeneste etter videregående. Da var han stormingeniør fra august 2013 til juli 2014. Deretter fikk han plass på den operative linja ved Hærens befalsskole på Rena.

– Der har jeg vært befalselev det siste året. Først en ni måneder lang grunnperiode med ledelsesutdanning, deretter tre måneder med spesialisering som geværlagfører. Dette er en utfordrende, men svært givende utdanning der man lærer ekstremt mye om å lede ulike mennesker under krevende og vanskelige forhold, sier han.

Det var sist fredag det var en svært høytidelig beskikkelsesseremoni og uteksaminering fra Hærens befalsskole på Rena under en seremoni på Krigsskolen i Oslo. Elevene ble da beskikket til sersjanter og skal nå «ut i felten» for å jobbe som lagførere i Hæren.

Roser medelevene

Unge Polden har fått en særdeles god start på karrieren i Forsvaret – men han nekter altså å ta av helt.

– I tillegg til en utfordrende og givende utdanning, har jeg hatt dyktige medelever som har hatt stor innflytelse på min utvikling gjennom direkte tilbakemeldinger og gode lederutviklingssamtaler, sier han.

Her er prisene han fikk tildelt. Foto: Privat