Helge Kjøren starter i sin nye jobb som butikksjef hos Jernia Orkanger på Amfi-senteret onsdag.

– Spennende

I slutten av mai gikk Helge Kjøren av som sjef ved Rema 1000 på Kyrksæterøra, etter at han fikk beskjed om å levere inn oppsigelse da han ikke innfridde Remas krav til lønnskostnader i forhold til omsetning.

I dag starter han i sin nye jobb som butikksjef hos Jernia Orkanger ved Amfi.

– Jeg gleder meg virkelig til å komme i gang. Det blir spennende å bli kjent med mine nye kolleger, sier Helge Kjøren.

Har kurset seg

Han gleder seg også til en litt annerledes hverdag på kundebehandlingsfronten.

– Det blir en helt annen måte å selge på hos Jernia. Vi hadde god personlig kontakt med kundene på Rema også, men hos Jernia blir de ikke bare stående i kassakø for å betale. Her går vi bort for å hjelpe kundene, så fort de kommer inn i butikken.

Den største utfordringa tror han blir å få kunnskap om alle de forskjellige varene butikken selger.

– Jeg regner med å få god hjelp av de rundt meg på det området, sier Kjøren, som har gått på E-næringskurs gjennom Jernia, for å forberede seg til sin nye jobb.

– Bedre selvtillit

Han setter stor pris på at Jernia kom med jobbtilbudet, så raskt etter at det ble klart at han var ferdig hos sin gamle arbeidsgiver.

– Det er kjempefint. Da slapp jeg å gå rundt og tenke på hva jeg skulle gjøre etterpå. Denne jobben er midt i blinken for meg, sier han.

Kjøren fikk masse støtte – og utløste den reine «Facebook-krigen», etter at ST først skrev at han skulle slutte som Rema-sjef.

– All støtten fra folk både varma hjertet mitt og ga meg bedre selvtillit, sier han.