Både salget av nye personbiler og varebiler har økt i Orkdal registreringsdistrikt i første halvdel av 2015, sammenlignet med samme periode i fjor.

Det viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Oversikten viser at det så langt i år er solgt 543 personbiler, mot 483 i fjor, tilsvarende en økning på 12,4 prosent. For bare juni måned er det en omvendt tendens; 62 biler i år, 78 i fjor.

Salget av varebiler er for første halvår i år 159, mot 117 i fjor. Det er en økning på vel 35 prosent. Her er det en økning for juni isolert sett; 15 i år mot 10 i fjor.

Alle tall omfatter altså kun nybilsalg.

Én Porsche

Det er Volkswagen som cruiser i tet i begge kategorier når det gjelder salget.

Av de solgte personbilene har VW en andel på nesten 20 – hver femte personbil som omsettes i orkdalsregionen er altså en VW. Toyota (15 prosent), Peugeot (11) og Volvo (10) kommer på de neste plassene, med Skoda hakk i hæl.

Videre nedover på lista er det bare mindre forskjeller. Og – ja – det er faktisk solgt noe så eksklusivt som en Porsche i første halvår! Totalt er det solgt 24 forskjellige merker personbil.

17 varebilmerker

Av varebilene har VW 50 prosent av markedet så langt i år; 80 av de 159. Peugeot har 43, før det er et langt sprang ned til de neste som har 6 eller færre solgte biler. Det er i perioden solgt 17 forskjellige merker av varebil.