MELDAL: En mann i 50-åra bosatt i Meldal kommune, må i august møte i retten, tiltalt for flere straffbare forhold.

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av Politimesteren i Sør-Trøndelag, er det snakk om flere forhold:

1. Han har gjennom et aksjeselskap innkrevd utgående merverdiavgift for vel 577 000 kroner fra 2008 til 2012, til tross for at virksomheten ikke var registrert i merverdiavgiftregisteret. Derfor blir mannens handlinger gjort i den hensikt å unndra avgift. Som eget tiltalepunkt går det fram at han i forbindelse med dette har utstedt falske fakturaer. Pengene ble overført til mannens eget uregistrerte enkeltmannsforetak.

2. Han har forledet Nav til urettmessig å utbetale vel 760 000 kroner i uførepensjon, og unnlot å si fra om at han samtidig mottok inntekt fra arbeid og annen næringsvirksomhet. Han har også fortiet at han ikke hadde nedsatt arbeidsevne.

3. Han er videre tiltal for ikke å ha ført regnskap for sitt uregistrerte enkeltmannsforetak for perioden 2008 til 2011. Dette er et brudd på bokføringsloven.

4. Han står til sist tiltalt for ikke å ha oppgitt vel 1,1 mill. kroner i næringsinntekt og levere næringsoppgave over egen virksomhet i perioden 2008-2011. Dermed er mannen også skattet for lavt. Forholdet er brudd på ligningsloven.

I tiltalen går det fram at det tas forbehold om at det blir nedlagt påstand om erstatning til Nav og Skatteetaten.