Ved høstens kommunevalg står hun på tredjeplass på lista for Agdenes Høyre, og er klar for politisk comeback.

– Jeg har alltid engasjert meg i politikk, men nå er det noen år siden jeg har vært aktiv på grunn av militærtjeneste og utdanning, sier Emma Grønningen (21).

Sterke røtter

– Nå er jeg ferdigutdannet om ett år og hadde veldig lyst til å hive meg på denne valgkampen, og forhåpentligvis få være med på å utvikle Agdenes i riktig retning fremover.

Agdenes Høyre har i dag to representanter i kommunestyret. Dersom Grønningen blir valgt i høst, ønsker hun blant annet å gjøre Agdenes til en attraktiv kommune å bo i.

– Jeg er opptatt av at bygda skal videreutvikles og tilrettelegges slik at folk ønsker å bo her. Både med tanke på utbedring av kollektivtransporten i forbindelse med pendling, men også bedre tilrettelegging av næringslivet og utvikling lokalt.

Hun mener kommunen er i særstilling hva gjelder nærhet til omkringliggende byer.

– Vi har en fantastisk fin kommune med nydelig natur, og i tillegg har vi den unike beliggenheten med 30 minutter til tre forskjellige byer, sier hun.

Bedre kollektivtilbud

Hun mener kommunens gunstige beliggenhet kan utnyttes enda bedre enn den gjøres i dag.

– Vi trenger et bedre utbygd kollektivtilbud, og for å få til det må vi gjøre behovet synlig hos fylkeskommunen. Vi må få flere og smartere tidspunkt på avgangene til hurtigbåt, ferge og buss, som gjør det lettere for både studenter og arbeidende å pendle.

Men partiet ønsker samtidig å skape flere arbeidsplasser innad i kommunen. Dette har Grønningen tro på at de skal få til.

– Det har vært for lite fokus på næringslivet i Agdenes. Vi som politikere må gjøre det lettere for folk som vil skape lokale arbeidsplasser. Kommunen skal ikke være en hindring, slår hun fast.

Generasjonsskifte

Emma håper hun kan bli de unges stemme i kommunestyret i Agdenes, og mener det er på høy tid at den yngre garde melder sitt inntog.

– Høyre har flere unge politikere i toppsjiktet av lista si, noe jeg føler mangler hos de andre listene, og ikke minst i kommunestyret. Jeg er opptatt av at kommunestyret skal ha et større mangfold, og det er viktig å understreke at politikk ikke bare er noe for «gamle gubber», som stereotypien kanskje sier.