Terrengen er et firehjulsdrevet terrenggående hjelpemiddel som fortsetter der veien slutter. Den er konstruert for ferdsel i et krevende og typisk norsk terreng, med makttrykk lavere enn en person som går på beina.

Gode tradisjoner

Terrengen AS er en veletablert bedrift som har holdt på i mange år. Tidligere eier, Arne Skjerve, etablerte Skjerve Landbruksverksted i 1980. Det var da et familiemedlem fikk MS at han bygde den første motoriserte terrengrullestolen. Etter hvert fattet flere i nærområdet interesse for hjelpemiddelet. Slik startet produksjonen av det som i dag er Terrengen. I september 2014 fikk bedriften nye eiere, og et nytt kapittel startet for bedriften.

– I dag kombinerer vi produksjonen av Terrengen med driften av landbruksverkstedet. Utfordringen er å finne en god balanse mellom de to, sier daglig leder i Terrengen, Erling Grøtte.

Ut i naturen

Terrengen er et hjelpemiddel som gjør det mulig for personer med funksjonshemninger å komme seg ut i naturen. Erling Grøtte forteller at det er en fordel om man har noen funksjoner slik at man kan styre framkomstmiddelet, men den kan også brukes av folk som er avhengig av hjelp og den kan og leveres med Joystick styring. I tillegg til enseter kan det leveres to-seter for funksjonshemmede som trenger ledsager. Terrengen er et hjelpemiddel enten bestilles via NAV Hjelpemiddelsentral, eller det kan bestilles privat for egen kostnad.

Ønske om å utvide

Stamnanbedriften er den eneste bedriften i Norge som produserer et hjelpemiddel for ferdsel i terrenget. Den lille bedriften har en eksklusiv vare, og en kundegruppe som strekker seg over hele det norske land.

– Vi må treffe brukerne i hele landet. Produktet er unikt nettopp fordi det er et veldig godt produkt, og at vi er de eneste i landet som produserer akkurat dette, forteller Erling Grøtte.

Det har vært et hektisk halvår siden de nye eierne tok over driften. De har fokus på salg og å treffe brukerne. Samtidig jobber de for å holde trykket på produksjonen.

– Det er ganske mye jobb, og mye å sette seg inn i. Det er mye positivt som skjer. Vi har et ønske om å utvide driften, og kanskje satse på Norden, sier Grøtte.

Bidrar til livskvalitet

Bedriften på Stamnan i Rennebu har som visjon at de skal gi flest mulig muligheten til å komme seg ut i naturen. Terrengen har det meget passende slagordet «fortsetter der veien slutter».

– Terrengen er bensindrevet og har en meget lang rekkevidde. I tillegg tilpasses produktet brukere med spesielle behov.

Terrengen er et enestående produkt for funksjonshemmede. Ikke bare kan de ferdes i skog og mark, men produktet er også godkjent for å kjøre etter vei. Man trenger ikke førerkort for å kjøre den, mens aldersgrensen for enseter er 16 år. Olav Aasmyr driver verkstedet, og bygger opp Terrengen. Driften av landbruksverkstedet ble tatt opp igjen av de nye eierne.

– Driften går veldig bra, men vi kan alltids ta flere oppdrag, forteller Aasmyr.

Terrengen AS fikk nye eiere fra 1.september 2014.