Det var trangt om plassen på Oti senteret på lørdag da det populære showet, Vennebyen, inntok scenen. Det var liten tvil om at Vennebyen er populært bant de yngste, og det var stor stas da de fikk møte hovedpersonene, Apa, Ted og Elfie på nært hold.

Nødetatene

Vennebyen startet som et bokprosjekt, og senere har det utvikla seg til å bli både tv-serie og show. Showet har fokus på å gjøre unger kjent med nødetatene, brann, politi og ambulanse. I tillegg har de også fokus på verdier som vennskap, samarbeid og toleranse.

– Helt fantastisk

Det sier senterleder, Roy Johansen, om helgas suksess arrangement på Oti senteret. Han forteller at han aldri i sin tid som senterleder har opplevd at det har vært så mye folk på senteret samtidig.

– Jeg opplevde det som helt utrolig. Det var god stemning, og ungene kosa seg. Showet var også kjempebra, og det gleder meg veldig, forteller Johansen.

Han sier at det viktig for hele senteret at de greier å gjennomføre en attraktiv attraksjon som trekker såpass mye folk.

Innertier

– En ordentlig innertier for hele senteret. Et slikt arrangement bidrar til å forsterke opplevelsen av senteret i positiv retning. Det gir skikkelig glede og energi, sier Johansen.

Johansen sier at det er vanskelig å gi et eksakt tall på hvor mange som var til stede under showet.

– Jeg vil tro at det var rundt 2000 mennesker på senteret klokka ett, men det blir bare gjetting. Jeg hadde håpet at det skulle komme mye folk, men at det skulle komme så mange, jeg må nesten klype meg i armen. Det er det her vi jobber for, sier en glad senterleder.

Elfie og resten av gjengen i Vennebyen lærer de minste om nødetatene.